از دوره شاه عباس تا پایان حکومت صفویه نگارگری مکتب اصفهانی رواج پیدا کرد . نگارگری مکتب اصفهانی و تاریخچه ی شکوفایی آن باید برای شما دوستداران هنرهای تجسمی جالب باشد . در این دوره هنرمندان به آزادی عمل بیشتری دست یافتند . در نگارگری مکتب اصفهانی طراحی ها به صورت تک ورقی و با موضوع زندگی سنتی بیشتر رشد کرد . و سبک طراحی به شیوه قلم گیری ، از اهمیت ویژه ای برخوردار بود .
مکتب نقاشی اصفهان و ویژکی های آن
مکتب نقاشی اصفهان و ویژکی های آن
ویژگی نقاشی مکتب اصفهانی در نقاشی ، تغییرات و تحولات عظیمی به وجود آورد . و ازموضوعاتی که قبلاّ هنرمندان روی آن کار می کردند ، فراتر رفتند . مکتب نقاشی اصفهان و ویژگی های آن شامل :
- نقاشی اشخاصی می پرداختند که دارای لباس های فاخر بودند .
- نقاشی به صورت تک ورقی رونق یافت .
- سبک طراحی به شیوه ی قلم گیری رواج پیدا کرد .
- نقاشی قدیم که به صورت تعداد زیاد پیکرهای انسانی بود از رونق افتاد و جای خود را به نقاشی تک چهره داد .
نگاهی نهایی به مکتب نگارگری شیراز
نگاهی نهایی به مکتب نگارگری شیراز
نگارگری مکتب شیرازی به نقاشی کهن ایرانی بسیار نزدیک است . نگاهی نهایی به مکتب نگارگری شیراز ما را به نتایج ذیل می رساند که شامل :
- موضوع اصلی نقاشی این مکتب را انسان تشکیل می دهد و عناصر دیگر فقط برای پر کردن فضای خالی نقاشی به کار می رود .
- رنگ آمیزی های موزون و با ظرافت بالا بوده .
- از رنگ گلگون مایل به بنفش ، آبی لاجوری در بیشتر آثار این دوره دیده می شود .
مکتب نگارگری هرات
مکتب نگارگری هرات
نگارگری مکتب هرات را باید در پایتخت تیمور که در سمرقند بود ، جستجو نمود . و مرکز هنری در این پایتخت به وجود آمد ، که طلیعه ی مکتب نگارگری هرات بود . این سبک در دوره سلطان حسین بایقرا پیشرفت زیادی کرد . مهمترین و بارزترین هنرمند این دوره کمال الدین بهزاد می باشد .
هنر نگارگری و دیدگاههای خلق آن
هنر نگارگری و دیدگاههای خلق آن
شاید برای شما عزیزان جالب باشد بدانید ، که نگارگری چیست ؟ هنر نگارگری و دیدگاه های خلق آن بسیار جذاب و شنیدنی است . هنر نگارگری پر از رمز و شگفتی هایی می باشد که آن را نه با خواص ظاهری بلکه با چشم باطن می توان به خوبی درک کرد . شناخت زیبایی هایی که نگارگری در خود جا داده بدون شناخت آثار ادبی و شعر ایرانی میسر نخواهد شد .
مکاتب نگارگری ایران مکاتب نگارگری ایران
مکاتب نگارگری ایران
مکاتب نگارگری ایران تغییر و تحولات زیادی را تجربه کرده است . باید به تاریخ تحول مکاتب نگارگری ایران به بعد از اسلام بپردازیم ، که شامل موارد ذیل می باشد :
- مکتب بغداد
- مکتب سلجوقی
- مکتب تبریز اول
- مکتب شیراز اول
- مکتب جلایری
- مکتب شیراز دوم
- مکتب هرات
- مکتب تبریز دوم
- مکتب مشهد
- مکتب قزوین
- مکتب اصفهان