به جرات می توان گفت که یکی از بی نظیرترین هنر صنایع دستی ، هنر فیروزه کوبی روی مس می باشد . نشاندن فیروزه تنها سنگ زنده جهان بر روی مس ، ارزش خاصی را به محصولات مسی بخشیده است . هنر فیروزه کوبی روی مس که شامل نشاندن قطعه های کوچک سنگ فیروزه به صورت منظم بر روی ظروفی از جنس های نقره ، برنجی ، ورشویی و … می باشد . این هنر دارای سابقه ی ۶۰ تا ۷۰ ساله می باشد .
مراحل کاری آموزش فیروزه کوبی زیورآلات دست ساز
مراحل کاری آموزش فیروزه کوبی زیورآلات دست ساز
یکی از محصولات فیروزه کوبی که مورد استقبال خانم ها قرار گرفته است ، زیورآلات فیروزه کوبی می باشد . و کسانی که علاقه مند به آموزش زیورآلات فیروزه کوبی هستند می توانند در مرحله اول با مراحل کاری آموزش زیورآلات دست ساز آشنا شوند . بعد از تهیه ابزارآلات مورد نیاز که شامل : کمان اره ، لحیم نقره ، میل ، چکش ، خط کش ، کولیس ، سوهان در اندازه های مختلف می باشد . که می توانید این آموزش ها را به صورت حضوری و مجازی ببینید و به خلق محصولات مدرن و به روز بپردازید .
طرز ساخت ظروف فیروزه کوبی
طرز ساخت ظروف فیروزه کوبی
ما شما را با نحوه ساخت ظروف فیروزه کوبی و طرز ساخت ظروف فیروزه کوبی آشنا می نماییم . شامل سه مرحله می باشد که شامل :
- مرحله اول : سطح زیر کار معمولا از جنس مس می باشد به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و قیمت مناسبی که این فلز دارد ، سطح مس صاف و صیقل داده می شود و این مرحله توسط مسگران خوب کشورمان انجام می شود ، تا آماده مرحله ی بعد شود .
- مرحله دوم : استاد فیروزه کوب قطعه های فیروزه را که از نظر اندازه و رنگ شبیه هم است را از ضایعات دیگر جدا می سازند و با لاک گردویی شروع به چسباندن این قطعات به صورت موازییکی بر روی سطح می نماییم . و به کمک سنگ ” آب سان ” سطح کار را صیقل و صاف می نماییم . و با این کار برجستگی های سنگ فیروزه را از بین برده و سطح صافی را ایجاد نمایند .
- مرحله سوم : برای محافظت محصول و زیبایی کار به پولیش کاری و پرداخت به کار می رود .
تاریخچه هنر فیروزه کوبی و شکل گیری آن
تاریخچه هنر فیروزه کوبی و شکل گیری آن
اگر بخواهیم در مورد تاریخچه هنر فیروزه کوبی و شکل گیری آن مطالعه ای داشته باشیم . تاریخچه فیروزه کوبی به شصت سال قبل برمی گردد ، این هنر در مشهد شکوفا شد و حدود ۲۰ سال بعد توسط شخصی به نام یوسف حکمیان از مشهد به اصفهان برده شد و امروزه اصفهان را باید مهد این هنر یعنی هنر فیروزه کوبی روی مس دانست . در اصفهان هنرمندان ماهر و باتجربه ای به این هنر اصیل و ایرانی می پردازند .
دستگاه ساب فیروزه کوبی
دستگاه ساب فیروزه کوبی
هنر فیروزه کوبی روی مس مانند دیگر هنرهای صنایع دستی ، نیاز به ابزار و وسایل مورد نیاز دارد . ابزار فیروزه کوبی محدود و در دسترس می باشد به همین دلیل است که فیروزه کوبی می تواند به عنوان مشاغل خانگی نیز محسوب شود . یکی از ابزار مهم و ضروری دستگاه ساب فیروزه کوبی می باشد که کار آن ، ساییدن قطعه های فیروزه می باشد ، تا این قطعات فیروزه به زیبایی تمام بر روی ظروف مسی نشانده شود .
آموزش گام به گام ساخت محصولات فیروزه کوب
آموزش گام به گام ساخت محصولات فیروزه کوب
شما می توانید آموزش گام به گام ساخت محصولات فیروزه کوب را با آموزش مجازی فیروزه کوبی دنبال نمایید . با توجه به گسترش آموزش های مجازی ، فرصت طلایی ایجاد شده برای شما دوستداران وعلاقه مندان به هنر فیروزه کوبی ، که این هنر را به عنوان کار خانگی ، پیگیری کنید . نکاتی باید در ساخت ظروف فیروزه کوبی رعایت نمایید تا محصول تولیدی شما از ارزش بالا و مشتری پسند واقع شود ، که شامل نکات ذیل می باشد :
- ظروف مسی به کار رفته از ضخامت خوبی برخوردار باشد .
- چسب به کار رفته در تولید محصول بهتر است که دست ساز باشد . تا از چسباندن قطعه های فیروزه بر روی ظروف مسی اطمینان داشته باشید .
- چیدمان قطعه های سنگ فیروزه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که باید پرکار و حداقل فاصله بین قطعات وجود داشته باشد ، تا محصول ما از ارزش بالایی برخوردار باشد .
لیست قیمت ظروف فیروزه کاری
لیست قیمت ظروف فیروزه کاری
با پیشرفت تکنولوژی و استقبال افراد از شبکه های اجتماعی و پیشبرد فروش هر چه بهتر صنایع دستی کانال فیروزه کوبی اصفهان شروع به فعالیت نموده است . لیست قیمت ظروف فیروزه کوبی را می توانید در این کانال دنبال نمایید . شما با حمایت کردن از هنر فیروزه کوبی روی مس که شاخه ای از صنایع دستی ایرانیان می باشد ، می توانید باعث تشویق تولید کنندگان و رشد اقتصادی شوید .